Brf Kapprocken ny medlem hos Hässelby-Vällingby Fastighetsägare

[vc_row][vc_column][vc_column_text]- Vi tror på samarbete med andra, vad det än må vara säger styrelsen för Brf Kapprocken.
De hade hört talas om Hässelby-Vällingby Fastighetsägare av en annan bostadsrättsförening som redan är medlemmar och även läst om föreningen på nätet.
Karin Göransson från Hässelby-Vällingby Fastighetsägare besökte bostadsrättsföreningen och berättade om verksamheten och samverkan med andra fastighetsägare och organisationer i Hässelby-Vällingbyområdet. Det resulterade i att Brf Kapprocken beslöt att bli medlemmar.

Betydelsefullt med en så stor bostadsrättsförening som medlem

– Vi är väldigt glada att få med Brf Kapprocken som medlem, det blir betydelsefullt med en så stor bostadsrättsförening som dessutom ligger relativt centrumnära i Vällingby. Det finns mycket att samverka kring och de har en hög ambitionsnivå på sitt brottförebyggande arbete i fastigheterna, säger Karin.

Brf Kapprockens fastigheter finns mellan Abiskovägen och Kirunagatan, väster om Vällingby Centrum. Föreningen omfattar 357 bostadsrätter, 17 lokaler, 56 garage och 86 p-platser. Föreningen har ett antal lokalhyresgäster, bl. a. en tandläkarpraktik och även mindre verksamheter där ett flertal hyr sina lokaler i förvaringssyfte.

Vi vill bli inspirerade av våra grannar

Styrelsen för Brf Kapprocken berättar att de vill veta mer om hur man resonerar i närområdet och bli inspirerade av grannar när det till exempel gäller utemiljön med olika typer av lösningar. Trygghetsvandringarna som Hässelby-Vällingby Fastighetsägare genomför tillsammans med medlemmar, stadsdel, trafikkontor och polis är också av stort intresse.
– Vi vill gärna gå med på trygghetsvandringar i och omkring vårt område. Det är lätt att man blir hemmablind, så tips på trygghetsskapande åtgärder är alltid välkomna, säger styrelsen.

Bostadsrättsföreningen har bland annat sett till att glesa ur i växtligheten för att utemiljön skall kännas tryggare och området har mestadels varit förskonat från tråkigheter, men en trygghetsbesiktning vill man gärna genomföra för att se vad som kan göras bättre.

Samverkan, nätverk och att utbyta information tror man är viktigt.
– Vi tycker att man behöver se lite längre än bara inom sina egna tomtgränser. Även om miljön i vårt område på det hela taget känns bra, så finns det platser i omgivningen som skulle kunna förbättras och därmed bidra till att höja trivseln och tryggheten både för oss och grannskapet, berättar en enig styrelse.

Här kan du läsa mer om föreningen Brf Kapprocken i Vällingby. 

Text och foto: Katarina Magnusson

[/vc_column_text][vc_gallery interval=”3″ images=”2214,2215,2216,2217,2218,2219,2220,2221,2222,2212″ img_size=”900×500″][/vc_column][/vc_row]