Fastighetsägarfrukost: Trygg lokaluthyrning

Att ha rätt lokalhyresgäster med bra verksamheter är viktigt för tryggheten i ett område. Tillsammans med våra systerföreningar och Fastighetsägarna bjuder vi nu in till en fastighetsägarfrukost där vi belyser både vad man kan tänka på innan man hyr ut och hur man kan arbeta med de verksamheter som redan finns.
Varmt välkommen att komma och lyssna till Johan Kleveland, förbundsjurist Fastighetsägarna Sverige, Mona Keshavarz, Brottsförebyggande handläggare, Ekobrottsmyndigheten och Igor Borg, förvaltare, Fastpartner

Det finns mycket att tänka på innan ett hyresavtal tecknas och en hel del att göra när det gäller befintliga hyresgäster. Vad gör man till exempel som fastighetsägare om en hyresgäst bedriver icke önskvärd verksamhet?

Under seminariet belyser vi både vad man kan tänka på innan man hyr ut och hur man kan arbeta med de verksamheter som redan finns. Detta är en viktig del i brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete för fastighetsägare.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Fastighetsägare i Järva, Skärholmens Fastighetsägare, Rågsveds Fastighetsägare och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare tillsammans med Fastighetsägarna Stockholm.

Var

Fastighetsägarna Stockholm, Fastighetsägarnas hus, Alströmergatan 14, Stockholm

När

Onsdag 12 februari, kl 08:00-09:00, Frukost serveras från kl. 07.30 i Loungen – 1 tr.

På programmet

  • Legala aspekter kring lokaluthyrning – vad ska man tänka på när man tecknar avtal?
  • Hur kan man bli av med en icke önskvärd verksamhet?
  • Ekobrottsmyndigheten berättar om farorna med uthyrning till oseriösa aktörer och presenterar en checklista för att förebygga detta.
  • Hur kan man arbeta med trygg lokalförvaltning i praktiken?
  • Hur får man in rätt hyresgäster och hur håller man ett område tryggt vad gäller lokalförvaltning. Exempel från bland annat Järva.

Talare

Johan Kleveland, förbundsjurist Fastighetsägarna Sverige, Mona Keshavarz, Brottsförebyggande handläggare, Ekobrottsmyndigheten och Igor Borg, förvaltare, Fastpartner
Johan Kleveland, förbundsjurist Fastighetsägarna Sverige, Mona Keshavarz, Brottsförebyggande handläggare, Ekobrottsmyndigheten och Igor Borg, förvaltare, Fastpartner

Anmälan/avanmälan

Föranmälan krävs, anmäl dig via denna länk hos Fastighetsägarna.

Evenemanget är kostnadsfritt, men vid utebliven närvaro debiteras 300 kr så det är viktigt att du avbokar dig senast 24 timmar innan eventet börjar om du får förhinder.

Du avbokar dig via e-post till: anmalan.stockholm@fastighetsagarna.se

Observera att seminariet kan komma att fotas och spelas in för publicering på webb och sociala kanaler.

Fastighetsägarföreningarna