Feriejobbare bidrar till ökad trygghet och trivsel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Under höstlovet fick Hässelby-Vällingby Fastighetsägare förstärkning av tre feriearbetare mellan 16–18 år. Idén var att både kunna erbjuda ungdomar från Hässelby-Vällingby feriejobb samtidigt som de bidrar till föreningens verksamhetsmål om ökad upplevd trygghet och en tilltalande fysisk miljö.

Tillsammans har vi bistått våra medlemmar med olika arbetsuppgifter så som lövkrattning, ogräsrensning, iordningsställande av matavfallskit inför utkörning och tvättning av carports. Ungdomarna har även genomfört tillsynsvandringar, där de gått runt i stadsdelen och rapporterat avvikelser i utemiljön i Stockholms Stads Tyck-till app. En av ungdomarna använde appen redan samma kväll när han var ute och promenerade med kompisar.

Medlemmarna verkade väldigt nöjda och ungdomarna beskrev veckan som rolig och lärorik. De har rekommenderat sina kompisar att feriejobba hos Hässelby-Vällingby Fastighetsägare.

– Feriejobbare under höstlovet var en pilot för hur arbetet med feriejobbare kan läggas upp i framtiden och efter denna vecka ser vi stor potential att använda feriejobbare för att snygga till i utemiljön samtidigt som vi bidrar till att unga fyller på sitt CV och enklare kommer ut i arbetslivet, säger Anna-Karin Pettersson, projektledare hos Hässelby-Vällingby Fastighetsägare.

Ett stort tack till alla medlemmar vi fick besöka och ett extra stort tack till Stockholmshem som lät oss dela lokal med dem och som vi genomförde vissa uppgifter tillsammans med! Tack också Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning som gjort det möjligt för oss att ta emot feriearbetare.[/vc_column_text][vc_gallery type=”nivo” interval=”3″ images=”2055,2057,2058,2056,2059,2060″ img_size=”1200×900″][/vc_column][/vc_row]