I samverkan för ett tryggare och trivsammare Hässelby-Vällingby

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hässelby-Vällingby Fastighetsägare är en ideell förening som arbetar för en positiv utveckling av Hässelby-Vällingby stadsdelsområde. Det gör vi genom samverkan med våra medlemmar, stadsdelen, polisen och andra lokala aktörer. Tillsammans arbetar vi för att stadsdelen ska bli en trygg, trivsam och väl fungerande del av Stockholm att bo, verka och vistas i. Alla fastighetsägare i Hässelby-Vällingby, såväl bostadsrättsföreningar, hyresvärdar och lokalfastighetsägare, är välkomna som medlemmar.


BID-INSPIRERAD SAMVERKAN

Vi arbetar med BID-inspirerad samverkan (Business Improvement Districts) i en svensk modellen som har hämtat inspiration från USA. Modellen används med framgång på ett antal platser i Sverige, främst i storstäderna och vi har tre systerföreningar i Stockholm; Järva, Skärholmen och Rågsved som vi har stort utbyte av. Samverkansmodellen kan användas för att, inom ett definierat geografiskt område, komplettera existerande offentlig service och göra området tryggare, säkrare och mer attraktivt.

TRYGGHETSSKAPANDE OCH BROTTSFÖREBYGGANDE

Hässelby-Vällingby Fastighetsägare arbetar bland annat med:

  • Trygghetsbesiktningar av befintliga fastigheter inklusive utemiljön.
    Men även tips och rekommendationer vid ny- och ombyggnation.
  • Trygghetsvandringar
  • Platssamverkan
  • Engagemang mot våld i nära relation
  • Mot oriktiga hyresförhållanden
  • Seminarier, nätverksträffar och workshops
  • Kartläggningar och inventeringar

SKÄL ATT VARA MED

Det finns många skäl att vara med i Hässelby-Vällingby Fastighetsägare. Föreningen fungerar som en samverkansplattform med ett stort lokalt kontaktnät och är engagerade i platssamverkan. Vi arrangerar seminarier och informationsmöten kring aktuella ämnen som våld i nära relation, olaga andrahandsuthyrning, skadedjur, trygg lokaluthyrning med mera. Vi arrangerar dessutom förvaltarträffar för våra medlemmars förvaltare.

Vi bistår även våra medlemmar vid till exempel kartläggningar och trygghetsbesiktningar och arrangerar i samverkan med stadsdelsförvaltningen och polisen trygghetsvandringar. Hos oss finns kompetens om trygghet och säkerhet i fastigheter och utemiljön, både när det gäller befintlig bebyggelse och vid ny- eller ombyggnation.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

SKA VI MÖTAS?

Oavsett om du representerar en bostadsrättsförening, är hyresvärd eller lokalfastighetsägare så är du varmt välkommen att samverka med oss. Vi träffas gärna vid ett förutsättningslöst möte för att höra vilka behov ni har när det gäller trygghet och trivsel och hur vi skulle kunna samverka kring Hässelby-Vällingbys framtid.

Vill du veta mer, eller träffas, maila oss gärna på info@havafast.se
Våra medlemmar hittar du här.
Här kan du ladda ner denna information som en folder i pdf (A5-format).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”2022″ img_size=”full” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1665058941681{border-top-width: 0px !important;border-right-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;border-left-width: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-right: 15px !important;padding-bottom: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #825c26 !important;}”]Det finns ca 22 500 bostäder i flerbostadshus i Hässelby-Vällingby stadsdelsområde.

Ca 10 000 lägenheter, eller ca 45 % är ansluta till föreningen genom sin hyresvärd eller bostadsrättsförening. Även ägaren till Hässelby Centrum, Fastpartner, ägaren till Åkermyntan Centrum, Artmax, liksom SISAB och Micasa är medlemmar i föreningen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]