Lyckad kombo: Medborgardialog och trygghetsvandring i Åkermyntan

Varken mörker eller regn stoppar trygghetsarbetet och det lokala samtalet! Den kombinerade medborgardialogen och trygghetsvandringen i Åkermyntan lockade ett 30-tal deltagare och resulterade i många bra frågor och dialoger, värdefulla synpunkter och gemensamt dokumenterade förbättringsmöjligheter i utemiljön.

Förra tisdagen (31/10) testade vi för första gången att kombinera medborgardialog och trygghetsvandring. Kombinationen kändes naturlig och fungerade väldigt bra. Vissa deltagare var med i båda aktiviteterna och andra valde bara den ena. Trots höstmörker och ganska tuffa väderförhållanden deltog sammanlagt ett 30-tal personer.

 

Två innehållsrika timmar

Under den första timmen klockan 17–18 samtalade representanter för stadsdelsförvaltningen, trafikkontoret, polisen och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare med boende och andra medborgare utanför Åkermyntans centrum. Det blev många bra dialoger, där synpunkter och önskemål på både stort och smått diskuterades.

Klockan 18–19 gick vi en gemensam trygghetsvandring i närområdet för att inventera utemiljön ur trygghets- och trivselperspektiv. Även här fick vi värdefulla synpunkter, och i protokollet noterades bland annat trasig belysning, vildvuxna buskage och skadad vägbeläggning. Anmärkningar som tas vidare till ansvarig fastighetsägare för åtgärd.

 

Gemensamt mål som kräver uthållighet

”Helt, rent, snyggt och tryggt” är målet för våra stadsdelar. För det krävs ett uthålligt och långsiktigt arbete, där vi alla hjälps åt längs vägen. Därför vill vi rikta ett stort tack till alla som deltog under kvällen – och till Åkermyntans café som bjöd oss på kaffe!

P.S. Den 29 november är det dags igen. Då kör vi samma kombo i Vällingby med start klockan 17 utanför T-baneingången från centrum. Alla är varmt välkomna! D.S.