Nu tar vi nästa steg

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Karin Göransson ny verksamhetschef för Hässelby-Vällingby Fastighetsägare

Karin Göransson tillträder som verksamhetschef för Hässelby-Vällingby Fastighetsägare från och med den 15 augusti.

Karin har stor erfarenhet av att arbeta med trygghetsfrågor och brottsförebyggande arbete och har senast varit verksamhetschef hos Tryggare Väsby. Under perioden 2013-2018 har hon dessutom arbetat som projektledare i föreningarna i Skärholmen, Hässelby-Vällingby och Järva.

Hon har en Kandidat i geografi och har alltid varit intresserad av kulturgeografi. Under sitt yrkesverksamma liv har hon hunnit med att arbeta med fastighetsbranschen och de som bor i olika områden ur flera perspektiv, allt från kommunikation för att marknadsföra olika platser till att hitta samsyn och samverkansgrupper som bygger och skapar platser i samverkan.
– Jag är tacksam över att jag fått förtroendet att komma tillbaka till Hässelby-Vällingby, där föreningen vuxit. Jag ser verkligen fram emot att rekrytera fler medlemmar, hitta fler samverkansparter och utveckla verksamheten både konkret och medlemsnära, säger Karin.

Hässelby-Vällingby får en allt större betydelse genom utbygganden av Förbifart Stockholm med på- och avfart vid Vinsta Företagsområde. Det ligger dessutom attraktivt nära Mälaren och det finns stora utvecklingsmöjligheter i stadsdelsområdet. Föreningen i Hässelby-Vällingby utökade förra årets sin verksamhet till hela stadsdelsområdet.
– Det innebär att arbetet initialt kommer att handla mycket om att bygga relationer till aktörer som är berörda av området och fortsätta att bygga upp samarbeten med både stadsdelen, trafikkontoret och kommunpolisen, säger Karin.

Olika undersökningar visar att tryggheten är en viktig aspekt när man ska flytta och det gör föreningens och medlemmarnas arbete ännu viktigare. Karin menar att det är viktigt att även vända sig till en målgrupp människor som ska flytta till Hässelby-Vällingby.
– Vi behöver hjälpas åt att förmedla hur man arbetar förebyggande och med tryggheten, säger hon.

De som redan bor i området är också viktiga, social hållbarhet börjar med dem som redan bor på en plats. Det är dom som äger relationen till platsvarumärket, om de boende är trygga och känner sig lyssnade på så kommer det att spilla över på de offentliga miljöerna, menar Karin.
– Man ska inte få inbrott i sina källare eller förråd, det ska inte sova folk i trappen och cykeln ska få stå kvar. Trygghetsarbetet, är löpande och medlemmarnas arbete i de egna fastigheterna och de yttre miljöerna är av stor betydelse. Tillsammans med en bred och gedigen samverkan kommer det att ge fina resultat, säger hon.

– Jag är enormt nöjd med rekryteringen av Karin. Med hennes spetskompetens och långa erfarenhet från liknande roller kommer det att bli ett kanontillskott till föreningen, säger Stefan Sandberg, ordförande i Hässelby-Vällingby Fastighetsägare och vd Svenska Bostäder.

Du når Karin Göransson via tfn: 073-524 40 79 eller mail: karin.goransson@havafast.se[/vc_column_text][vc_single_image image=”1864″ img_size=”full” add_caption=”yes”][/vc_column][/vc_row]