Nya regler om otillåten andrahandsuthyrning

Nya regler om otillåten andrahandsuthyrning och handel med hyreskontrakt gäller från 1 okt 2019. Syftet är att skapa en rättvisare bostadshyresmarknad med fler förstahandskontrakt och tryggare boendevillkor.

Fastighetsägarna har tagit fram både ett faktablad om de nya reglerna och ett informationsblad som vänder sig till hyresgäster. Använd gärna bladet för att informera om de nya reglerna som gäller för andrahandsuthyrning m.m. Bladet kan bifogas hyresavin, läggas i brevlådor eller anslås i trapphus.

Faktablad Otillåten andrahandsuthyrning och handel med hyreskontrakt
Från och med 1 oktober 2019 gäller ny lagstiftning mot handel med hyreskontrakt, otillåten andrahandsuthyrning med mera.Syftet är att skapa en rättvisare bostadshyresmarknad med fler förstahandskontrakt och tryggare boendevillkor. Ladda ner Fastighetsägarnas faktablad.

Boendeinformation: Nya regler om andrahandsuthyrning av hyresrätt
Den 1 oktober 2019 börjar nya regler gälla för andrahandsuthyrning av hyresrätt. Dessutom ändras reglerna för inneboende och lägenhetsbyte. Här har vi samlat de viktigaste reglerna du som hyresgäst bör känna till. Ladda ner Fastighetsägarnas faktablad.

På fastighetsägarnas hemsida hittar dessa och fler broschyrer och faktablad för nedladdning.