Sanna Berg – Välkommen till Hässelby-Vällingby Fastighetsägare

[vc_row][vc_column][vc_column_text]I januari 2022 börjar Sanna Berg i sin nya roll som projektledare hos Fastighetsägare i Järva och Hässelby-Vällingby Fastighetsägare.

Sanna Berg

Sanna har många års erfarenhet av Järva och arbetade på Svenska Bostäder när föreningen i Järva bildades.

Jag arbetade främst med social hållbarhet då och vid den tiden var det inte lika högt upp på agendan. Det var viktigt att försöka få in det som en naturlig del av den ordinarie verksamheten, berättar Sanna.

Sanna brinner för samverkan och berättar att även det var en utmaning. Hon menar dock att mycket har hänt och man börjar förstå vikten av samverkan, men det måste alltid finnas ett tydligt ”whats in it for me”.

Vilken verksamhet man än jobbar med så är samverkan nyckeln till framgång. Man har en liten pusselbit att ge och är starkare tillsammans, även om man har olika mål, utan varandra är man ingenting. Det är ännu viktigare i områden där många aktörer verkar, vi måste alla hjälpas åt för områdets bästa, säger Sanna.

Hon har arbetat med verksamhetsutveckling och förändringsarbete på ett eller annat sätt under hela sitt yrkesverksamma liv. Bostadsfrågor var det ett tag sedan hon arbetade med och Sanna säger att det känns oerhört roligt och spännande att få komma tillbaks till det.

Helheten är viktig och jag vill gärna bidra till att de som ännu inte är medlemmar får upp ögonen för hur viktigt det är att arbeta tillsammans, säger Sanna.
Hon tycker att det är viktigt att fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter får en förståelse för vad man vinner på att vara medlem i föreningen och att visa vad styrkan med föreningen är.

Sanna har sammanlagd arbetat minst 15 år i Järva och började på arbetsförmedlingen. Sedan dess har Järva varit en del ha henne. Hon blev headhuntad till ett projekt i Järvalyftet som handlade om egenförsörjning. Det gick ut på att hjälpa arbetslösa hyresgäster att komma i jobb och kunna försörja sig. Bland annat skrev man upphandlingarna så att entreprenörerna skulle anlita en viss procent av dem som arbetar i projektet bland de boende i Järva, om de vann en upphandling.

Sanna har även en koppling till Hässelby-Vällingby sedan tidigare. För cirka åtta år sedan då hon arbetade i stadshuset var hon en av projektledarna som arbetade med visionen för Hässelby-Vällingby. Det handlade om utvecklingen för Hässelby-Vällingby och var lite av upptakten till platssamverkan och omfattade bland annat medborgardialoger.

Jag tillhörde stadsdelskontoret i stadshuset men satt halva tiden i Hässelby eftersom jag älskar mötet med människor och anser att det är viktigt att vara nära den verksamhet man arbetar med. Jag sitter inte inne med några svar, det gör de som bor eller arbetar i områdena. Det ska bli väldigt roligt att få arbeta även med Hässelby-Vällingby stadsdelsområde igen även om det, åtminstone till en början, blir en väldigt liten del av min tid, Säger Sanna.

 

Jag ser fram emot att få bidra i det fortsatta arbetet och att få se hur områdena har utvecklats sedan jag arbetade här senast, avslutar Sanna.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]