Välkommen till Hässelby-Vällingby Fastighetsägare Julia

Julia Tommosgård har börjat som projektledare i Hässelby-Vällingby Fastighetsägare.

Julia Tommosgård
Julia Tommosgård

Julia har läst samhällsplanerarprogrammet vid Stockholms universitet, Kulturgeografiska Institutionen och tog examen 2019. Parallellt med studierna har hon arbetat som säljchef på Coop i Midsommarkransen.

Jag började först på civilingenjörsutbildningen på KTH med inriktning samhällsbyggnad men valde att byta till Samhällsplanerarprogrammet. Jag ville få möjlighet att fördjupa mig mer praktiskt och inom de mjuka värdena när det kommer till samhällsplanering, berättar Julia.

Utöver kandidatexamen tog Julia bland annat också en kurs i projektledning vilket hon tror att hon kommer ha stor nytta av i uppdraget hos föreningen.

I början av året började Julia på företaget Urban Utveckling under ganska speciella förhållanden med anledning av coronapandemin. Hon hann med en månad på kontoret och därefter skedde arbetet hemifrån.

Det var väldigt spännande att få arbeta med samhällsplanering på riktigt och inte bara studera det på universitet, men lite erfarenhet har jag sedan tidigare då jag var VD-assistent på Samhällsbyggarna under 1,5 år, säger Julia.

Hos Urban Utveckling har Julia bland annat hunnit vara med och författa ansökningar till Delmos – Delegationen mot segregation som är en myndighet som har i uppdrag att bidra till att minska och motverka segregation i samhället och förbättra situationen i socioekonomiskt utsatta områden.

Nu är hon delaktig i de projekten som blivit beviljade och nyligen fick hon även uppdraget i Hässelby-Vällingby Fastighetsägare som hon kommer att arbeta med cirka två dagar i veckan.

Det kommer att handla mycket om trygghetsvandringar, tillsynsvandringar och trygghetsbesiktningar i början och sen får vi se hur det utvecklas, säger hon.

Julia trivs i en roll där hon får möjlighet att vara kreativ och identifiera både utmaningar och möjligheter och ser fram emot att som projektledare få vara en spindel i nätet och även lite av en detektiv.

Jag ser fram emot att få samverka och möta personer som arbetar ute i fält. Nu får jag komma ut i verkligenheten och se både utmaningar och möjligheter i ett specifikt område och där vill jag vara med och bidra till en positiv utveckling, fortsätter hon.

Julia når du på mail julia.tommosgard@havafast.se eller telefon 079-079 0012.