Förvaltarträff, BRF-forum och styrelsemöte på två dagar (puh!)

Förra veckan var riktigt intensiv för både kansliet och våra medlemmar. Den berömda ”ketchupeffekten” slog till rejält och sjukdom i laget underlättade inte. Men vi grejade det med gemensamma krafter. Samverkan när den är som bäst helt enkelt!

På tisdagen (24/9) genomförde vi årets andra förvaltarträff i Hässelby Hems lokaler på Persikogatan. Socialtjänsten deltog och informerade bland annat om sina rutiner för stöd- och försökslägenheter samt boendestödjarens roll. Vi följde även upp förra mötets protokoll och fortsatte diskussionen om hur vi kan utveckla det lokala samarbetet mellan fastighetsbolag, stadsdelsförvaltning, polisen och andra aktörer. 

– Vid varje förvaltarträff slås jag av hur viktig samverkan över bolagsgränserna är. Vi har till stor del samma utmaningar och möjligheter, och våra medlemmar är mer kollegor än konkurrenter. När vi delar med oss av problem, lösningar och erfarenheter kan vi hjälpas åt mer och tillsammans göra större nytta för våra stadsdelar, säger Mickael Siivola, säkerhetsstrateg på Hässelby-Vällingby Fastighetsägare. 

Styrelsemöte och BRF-forum samma dag
Dagen därpå (25/9) höll vi styrelsemöte i Svenska Bostäders lokaler i Vällingby under eftermiddagen. Ordförande Stefan Sandberg fick leda mötet, eftersom föreningens verksamhetschef Karin Göransson låg hemma i feber. Mötet beslutade bland annat om fortsatt satsning på feriearbetare samt inriktningen för föreningens verksamhet 2025.

Strax efter styrelsemötet var det dags för vårt nya BRF-forum att sammanträda för andra gången. I våras hölls det första mötet hos BRF Salongen i Hässelby gård, och den här gången samlades vi i BRF Kapprockens härliga möteslokal på Kirunagatan i Vällingby. 

Kommunpolisen informerade och många BRF-frågor diskuterades
Kommunpolis Sophie Seton deltog på plats under BRF-forumet och berättade om polisens arbete i stadsdelarna och vad som är på gång. Hon gav även flera konkreta tips och råd om säkerhet, trygghet, grannsamverkan och beredskap. 

Precis som vid förra mötet diskuterades många praktiska förvaltningsfrågor ur BRF-perspektiv, till exempel miljöstugor, hantering av grovsopor, gemensamma upphandlingar och andra möjliga samverkansaktiviteter.

– Vårt BRF-forum är väldigt likt våra förvaltarträffar, med skillnaden att perspektivet är bostadsrättsföreningarnas istället för fastighetsbolagens. Våra BRF-medlemmar har minst lika stora möjligheter att dra nytta av lokal samverkan på olika sätt, och därför tror jag att det här forumet kommer att utvecklas snabbt. Precis som i förvaltarmötena är det i hög grad medlemmarna som sätter agendan, även om det är fastighetsägarföreningen som är sammankallande och håller ihop forumet, berättar Mickael Siivola. 

Tack till alla som deltog och en extra eloge till våra värdar Hässelby Hem, Svenska Bostäder och BRF Kapprocken!